Despre

Raul Strigoiu

 La inceput a fost o pensiune turistica, in care turistii pasionati de natura veneau “sa-si incarce bateriile” si sa se bucure de minunile neintinate ale naturii, de ciripitul pasarilor, de aerul pur, de peisajul mirific desenat parca de mana unui pictor iscusit si… de bucatele delicioase preparate aici dupa retete traditionale, unele pastrate in forma lorveche, altele putin reinventate sau complet sofisticate cu bun gust si cu multa pasiune.

Poiana este “udata” de Paraul Strigoiu, care se varsa chiar la poarta noastra in Raul Bughea, iar din gradina se trece direct in padure. Aici se gasec din belsug plante medicinale si fructe de padure (muguri de brad si de pin, izma, papadie, zmeura, fragi, afine, mure, cirese amare, catina, macese, alune de padure), dar si diferite specii de ciuperci (mitarci, ghebe, fagane, vineciori, creasta cocosului si altele).

Podul de lemn
Trandafiri roz

Mai apoi, turistii fermecati de acest Colt de Rai si de bunatatile incercate aici, ne-au incurajat sa nu tinem doar pentru noi (si pentru ei) aceste delicatese, ci sa le promovam si in randul celor care nu reusesc sa ajunga la noi. Asa a luat nastere gama noastra de produse cu care astazi ne mandrim si care este deja foarte apreciata atat in tara cat si peste hotare: “Delicatese din Poiana Fermecata”.

Am inceput timid, cu o gama de cinci siropuri naturale, doua feluri de dulceata si doua articole care aveau la baza ghebele de padure: zacusca de ghebe si salata de ghebe in otet. Pe masura ce produsele au inceput sa fie cunoscute si din ce in ce mai cerute de publicul nostru fidel, am inceput sa largim gama cu alte si alte produse – toate preparate exclusiv manual, dupa retete traditionale. Apoi am continuat sa ne diversificam, pentru ca facem toate astea cu multa pasiune, iar clientii nostri stiu si simt asta. Reinventam retete vechi, le combinam, le sofisticam, dar pastrand stilul si modul de lucru complet manual – sa spunem asa – in putine cuvinte – ne punem amprenta noastra, iar clientii nostri recunosc aceasta amprenta unica! Pe de alta parte, noi credem cu tarie ca linistea padurilor, ca si miresmele plantelor, puritatea aerului si a apelor de izvor, calitatea plantelor adunate – toate – din flora spontana (folosim fructe si plante culese direct din padure), dar si intreaga frumusete a naturii inconjuratoare de aici se regasesc in Delicatesele din Poiana Fermecata! Astazi, am renuntat de mult la Pensiune, mai avem disponibila pentru drumeti doar o casa de vacanta in care – totusi – cei care doresc sa ne viziteze, pentru a vedea cum se fac “Delicatesele” sunt bineveniti. Pentru ca suntem doar noi – familia noastra – si nu mai avem destul timp sa ne ocupam si de aceasta activitate, am ales asa – in felul nostru – sa dam posibilitatea unui numar mult mai mare de oameni sa se bucure de “Poiana Fermecata”.

Siropuri - Delicatese din Poiana Fermecată

One thought on “Despre

  1. Maria Costache says:

    Ieri am cumparat un borcan de şerbet sa ii fac mamei un cadou dulce. I-a placut atat de mult incat astazi m-a pus sa ii fac comanda de mai multe borcane de serbet si a poftit si la zacusca. Sunteti fenomenali! Mult succes in continuare!

Comments are closed.